U Kulturnom centru večeras je održan godišnji koncert učenika Muzičke škole Trebinje.


Na koncertu koji se po tradiciji organizuje na kraju školske godine nastupili su solisti sa svih odsjeka škole – klavira, harmonike, gitare, flaute, viole, violine, violončela i solo pjevanja, kao i gudački i orkestar harmonika, te horovi pripremnog razreda, osnovne i srednje muzičke škole.


Direktor ove ustanove Dušanka Babić kazala je da su školsku godinu pored redovne nastave obilježile i brojne aktivnosti, javni nastupi i koncerti učenika i profosora, ali i nagrade osvojene na takmičenjima muzičkih škola.


„I ove školske godine učenici su učestvovali na republičkom i sedam međunarodnih takmičenja, na kojima su osvojili 35 nagrada – jednu specijalnu, 16 prvih, 11 drugih i 7 trećih nagrada.Mislim da je ovo veliki uspjeh s obzirom na to da naša škola nije toliko brojna“, istakla je Babićeva dodajući da školu pohađa 270 učenika.


Muzička škola, dodala je ona, učestvovala je i na mnogim manifestacija u našem i drugim gradovima BiH, u saradnji sa Muzejom Hercegovine organizovala je i brojne koncerte gostujućih profesora – a u školi i master klasove za učenike i profesore sa odsjeka viole, klavira, gitare, harmonike, violončela i teoretskih predmeta.


„Zadovoljstvo nam je da će naša škola i ove godine biti partner festivalu ‘Music&More Summerfest‘, koji će po drugi put od 2. do 14. avgusta biti održan u našem gradu. Učenici i profesori imaće priliku da učestvuju na majstorskim radionicama i koncertima“, istakla je Babićeva.


Ona je najavila da će od 15. do 20. avgusta u školi biti održana i „Ljetnja škola solo pjevanja“ u saradnji sa Udruženjem za njegovanje klasične muzike „Koral“.


RT