Muzicka 6.jpg (771 KB)

U pozorišnoj dvorani Kulturnog centra sinoć je održan godišnji koncert učenika i profesora Muzičke škole Trebinje.

Jednoipočasovnim programom publici su se predstavili horovi pripremnog razreda, osnovne i srednje škole, orkestri harmonika i violina, kamerna muzika i solisti - sa sedam odsjeka ove obrazovne ustanove: klavira, harmonike, gitare, flaute, violončela, viole i violine – ukupno oko 120 učesnika.

Direktor Muzičke škole Dušanka Babić naglasila je da su u ovoj školskoj godini profesori i učenici ove ustanove vrijedno radili zbog čega su i rezultati odlični.

Muzicka-1.jpg (792 KB)

„Učestvovali smo na republičkom i pet međunarodnih takmičenja na kojima smo osvojili 45 nagrada. Od toga je jedna specijalna, četiri laureata, 13 prvih, 17 drugih i deset trećih. To je odličan rezultat. Pored naših redovnih aktivnosti, internih časova, koncerata koje održavamo u školi i u gradu - na inicijativu škole održano je prvo pijanističko takmičenje na kome je učestvovalo 170 takmičara iz regiona. I ove godine sviramo na klaviru 'Stenvej end sans' i on nam je otvorio vrata svim ovim događajima koje smo do sada imali“, rekla je Babićeva.

Muzicka 1.jpg (807 KB)

Na 29. Republičkom takmičenju, u apsolutnoj kategoriji velikih mješovitih horova, hor trebinjske srednje muzičke škole osvojio je prvu nagradu sa 95 bodova – a dio nagrađenog programa večeras su izveli i za publiku u svom gradu.

„Naš hor krasi jedno zajedništvo i trudimo se da to njegujemo jer su međuljudski odnosi jako važni. Mi smo mala škola i trudimo se da iz toga izvučemo ono najbolje, da budemo jedinstveni, dobri drugari i prijatelji. Kažem đacima da pregledaju neki potencijalni repertoar, da mi daju sugestiju i što je meni drago zavolili su naše klasike poput Mokranjca. Bio mi je cilj da prigrlimo našu tradiciju“, ističe dirigent hora Milisav Sukonjica.

Muzicka 3-1.jpg (663 KB)

Uspješne i talentovani mlade muzičare i publika u prepunoj dvorani Kulturnog centra večeras su nagradila - aplauzima.