MSC JOANNA.jpg

Australijske policijske strukture otkrile su i oduzele 200 kilograma koakina čija je procijenjena vrijednost oko 90 miliona maraka, pišu svjetski mediji.

Droga je teretnim brodom MSC Joanna krijumčarena i stigla je do obala Sidneja. Australska federalna policija je imala dojavu o kokainu i pratila je brod koji je u februaru isplovio iz Evrope.

Koakin je pronađen u australijskoj ribarici kojom je sa broda droga trebala da stigne na australsko tlo. U ribarici je bilo 11 sanduka u kojima se nalazilo 199 paketa kokaina.

Uhapšen je Australijanac koji je prihvatio drogu na moru.

TrebinjeDanas saznaje da je brod plovio pod komandom Crnogorca J.V. a među članovima posade su i neki crnogorski pomorci koji su u prethodnim godinama označeni kao narko dileri.

Još jedna velika zapljena droge na brodovima na kojima plove crnogorski pomorci mogla bi dovesti u pitanje rad pomoraca iz Crne Gore koji rade na najvećem kontejnerskom operateru na svijetu švajcarska kompanija MSC Mediterranean Shipping Co.

Podsjetimo, američke vlasti su u junu 2019. godine zaplijenile teretni brod „MSC Gayane“ na kojem su, nakon uplovljavanja u luku u Filadelfiji, otkrile oko 18 tona kokaina.

Čak 14 državljana Crne Gore nalazilo se u trenutku zaplijene na brodu ‘MSC Gayane’ koji je prevouio kokain.