Policijski službenici cetinjskog Odjeljenja bezbjednosti su od lica čiji su inicijali K.S. /54/ iz Cetinja oduzeli tri komada vatrenog oružja, municiju, startni pištolj i improvizovani uređaj za ispaljivanje municije, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.




Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje pronašli su, shodno naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Cetinju, prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi K.S. dva pištolja, pušku, startni pištolj, 102 komada municije i improvizovani uređaj za ispaljivanje municije.


Službenici su obavili pojačanu kontrolu na teritoriji Cetinja, kontrolisali 54 i sankcionisali devet bezbjednosno interesantnih osoba.


U saopštenju se navodi da su službenici barske policije juče, postupajući na osnovu operativnih informacija i po naredbi sudije za istragu, pretresli stan i druge prostorije koje koristi V.V. /28/ iz Bara.


Tom prilikom oduzeli su lovačku pušku, neispaljenu granatu, inicijalno punjenje za granatu, svežanj barutnih štapića, tri koluta sporogorećeg štapina dužine pet metara, pet plastičnih barutnih punjenja velika količina municije raznog kalibra.


“O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se protiv V.V. i još jednog lica S.V. /50/ iz Bara, podnese krivična prijava”, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.


Pronađeno oružje, municija i ostala nedozvoljena sredstva biće upućeni u forenzički centar radi vještačenja.


Izvor: Srna