Saobraćaj - Foto: RTRS
Vozači u Republici Srpskoj i Federaciji BiH treba da zbog vrućina na duža putovanja kreću rano ujutru ili kasno popodne, da prave češće pauze i da se dovoljno hidriraju, savjetuju iz Auto-moto saveza Srpske.

Do kraja mjeseca obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-granica BiH i Hrvatske /Gradina-Jasenovac/ zbog sanacionih radova.

Na magistralnom putu Bijeljina-granični prelaz Rača u toku su sanacioni radovi zbog čega će se saobraćaj od 7.00 do 17.00 časova odvijati usporeno, jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova na dionici magistralnog puta Stari Majdan-Banjaluka /Rudarska/, kao i na magistralnom pravcu granica Republike Srpske /Bakračuša/-Nevesinje jedan.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Ivanjska-Šargovac zbog izgradnje pristupne saobraćajnice na magistralni put, te na pravcu Prijedor-Kozarac radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor.

I na dionici regionalnog puta Prijedor tri-entitetska granica /Stara Rijeka/ izmijenjen je režim saobraćaja za vrijeme prelaska radnih mašina preko ovog pravca tokom eksploatacije rudnika Ljubija, te na regionalnom putu Teslić dva-Teslić tri-entitetska granica /Podjezera/ zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Režim saobraćanja izmijenjen je i na dionicama Čelinac-Kotor Varoš i Čelinac-Ukrina zbog izgradnje razvodne mreže vodovoda, kao i na magistralnom putu Rudanka-Doboj jedan radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na Koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka /uključujući most/ do tunela Putnikovo brdo dva.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja.

Režim saobraćaja zbog radova je izmijenjen i na regionalnom putu entitetska granica Ćesim-Pridvorci, Šipovo-entitetska granica /Novo Selo/ i na dionici Jezero-Šipovo zbog rekonstrukcije regionalnog puta.

Jednom kolovoznom trakom zbog aktiviranog klizišta saobraća se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, na regionalnom putu Bistrica-Podgrab, te na pravcu Ukrina-Gornja Vijaka.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena aktuelne su na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, na lokalitetu mjesta Poloj i Liješće, od 8.00 do 16.00 časova, na dionici magistralnog pravca Šamac jedan-Grebnice, na lokalitetu Grebnice-Tišina, od 8.00 do 14.00, te na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, od 8.00 do 15.00 časova.

Prevoz vangabaritnog tereta odijaće se na pravcima entitetska granica Banj Brdo-Bijeljina-granični prelaz Rača, entitetska granica Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, entitetska granica Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod, Ugljevik-entitetska granica Banj brdo, entitetska granica Stanić Rijeka-auto-put Banjaluka-Prijedor-entitetska granica Koprivna, entitetska granica Stanić Rijeka-Derventa-Brod, Doboj-Derventa-granični prelaz Brod i entitetska granica Karuše-entitetska granica Stanić Rijeka.

U FBiH na dionici Ripač-Dubovsko na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac danas od 13.00 do 14.00 časova biće obustavljen saobraćaj zbog izvođenja neophodnih radova, a alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Na dionici magistralnog puta Skokovi-Srbljani, kroz naselje Ćoralići, od 7.00 do 19.00 časova vozila će saobraćati usporeno, jednom trakom, zbog sanacionih radova.

U toku su radovi na magistralnim putevima Žitomislići-Počitelj /Ševaš Njive/ i Donji Vakuf-Travnik /Komar/.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.