Na Fakultetu za proizvodnju i menadžment Trebinje, Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je održana promocija 12. Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju koje Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske organizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.



Portparol Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske Dragana Rađen rekla je da cilj održavanja promocije jeste da se mladi inovatori zainteresuju i uključe u takmičenje koje je veoma korisno jer, osim što mogu osvojiti vrijedne novčane nagrade, imaju priliku da dosta nauče o tome kako svoju inovaciju predstaviti na tržištu.
Sve prisutne sa detaljima Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju kao i sa mogućnostima koje ovo Takmičenje nudi upoznao je Goran Goranović, stručni saradnik u Ministarstvu nauke i tehnologije Republike Srpske.
Današnjoj promociji su prisustvovali studenti i nastavnici Fakultet za proizvodnju i menadžment Trebinje.
Timovi se mogu prijavljivati od 15.03. do 20.04. putem sajta www.inovacija.org.
Kao i prošle godine, Ministarstvo nauke i tehnologije će u osam gradova Srpske organizovati promociju Takmičenja. Nagradni fond za takmičenje iznosi 38.000 KM, a kao i prethodne godine,a specijalne nagrade će dobiti i najuspješniji srednjoškolski tim i najuspješniji studentski tim.
Cilj Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju je podsticanje inovativnosti i preduzetništva, podrška inovatorstvu, pomoć u pokretanju poslova, promocija inovacija, te podsticaj njihove komercijalizacije.
Takmičenje se odvija u više krugova od kojih je prvi krug eliminacioni gdje se osim originalnosti velika pažnja posvećuje realnoj mogućnosti tržišne verifikacije.

U Republici Srpskoj u prethodnih 11 godina kroz takmičenje je prošlo 273 tima u kategorijama inovativnih ideja, realizovanih inovacija i potencijala, od čega se u kategoriji realizovanih inovacija takmičilo 209 timova.
Nagrađeno je ukupno 86 timova u vrijednosti od 389.000,00 KM.
Više informacija može se naći na sajtu www.inovacija.org kao i na sajtu Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske.
Pored toga, dodatne vijesti uskori će biti i na Facebook stranici Najbolja tehnološka inovacija 2018.