IMG_2688.JPG (218 KB)

U okviru šeste Međunarodne umjetničke kolonije „Kolo“ sinoć je na platou Kulturnog centra Trebinje održana humanitarna aukcija slika na kojoj je prikupljeno oko 5.000 KM, a cjelokupan iznos je za djecu iz hraniteljskih porodica.

Selektor i osnivač kolonije slikar Dražen Milić je istakao da se po četvrti put na likovnoj koloniji održava humanitarna akcija, na kojoj je učestvovalo 30 umjetnika (16 umjetnika koji su bili na koloniji, a toliko je poslalo i svoje radove) sa 30-ak radova.

"U Trebinju ima sedmoro djece koja se nalaze u hraniteljskim porodicama i mi smo odlučili da sav prihod ove godine sa aukcije ide njima jer dvoje djece izlaze iz hraniteljske porodice i upisaće fakultet. Na taj način želimo malo da im olakšamo i uljepšamo prve studentske dane", naglasio je Milić.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje Slađana Skočajić istakla je da ova humanitarna akcija za Grad znači koliko i kultura.

"Kad dolazimo ovdje svi dolazimo sa mišlju da nekome uljepšamo jedan dan, nekome sjećanje za cijeli život, a u svakom slučaju da otoplimo nekog ko je ranjiv, ko je nježan, ko je u potrebi jedan mali period života. Nije samo to u pitanju već i podsjećanje cijelog društva da takve grupe postoje i mi kao društvo treba da reagujemo", rekla je Skočajić.