Danas je na Klobuku kod spomen kapele, koja je izgrađena u znak sjećanja na 162 borca crnogorsko-hercegovačkog bataljona koji su poginuli 1915. godine, povodom Vidovdana služen pomen i održan čas istorije koji tradicionalno organizuje Udruženje „Klobuk“ i Udruženja poštovalaca i potomaka oslobodilačkih ratova 1912 – 1918.


Okupljenim Crnogorcima i Hercegovcima obratio se gradonačelnik Trebinja Luka Petrović koji je rekao da nam je svima potrebno da budemo jedinstveni, bez podjela i granica.
“Dug treba vraćati na način da buduće generacije, ali i ovi mladi ljudi koji su danas ovdje sa nama, zapamte da ovo treba čuvati, njegovati, održavati”, rekao je Petrović i dodao: “Ovo nije mala bitka i ovo nisu mali mučenici i borci. Zbog toga Vas molim da istrajemo u obilježavanju ovakvih događaja, da budemo jedinstveni i da čuvamo našu slobodu”.


U godini kada se obilježava 100 godina od završetka Prvog svetskog rata obnovljena je kapela na Klobuku, spomen na čuvenu Klobučku bitku. Kapeli koju je podigao kralj Aleksandar uz novi sjaj vraćen je i auteničan izgled iz vremena izgradnje 1924. godine, a sredstva za ove radove obezbjedio je Grad Trebinje.
Grad Trebinje