D5D12B38-9DAC-4E73-9D76-A4DCCC20B147.jpeg
Poznato je da se opština Bileća bori sa brojnim problemima, kao i sa viškom radnika. Broj radnika u administrativnoj upravi u Bileći i ustanovama koje se finsiraju iz lokalnog budžeta smanjen je za 64.

Postavlja se pitanje da li je to dovoljan broj i da li su ogromni finansijski problemi u ovoj opštini riješeni?

Veselin Vujović, načelnik opštine Bileća, istakao je da je činjenica da je imaju problem sa viškom radnika, te da kroz stimulativne otpremnine rješavaju ovaj problem.

,,Moramo riješiti višak od još 15 radnika. Nadam se da će se prijaviti dobrovoljno, najgora opcija je da ih proglasimo tehnološkim viškom. U tom slučaju nema stimulativnih otpremnina” objasnio je Vujović.

Upravu čeka teži dio posla-riješiti višak od još 15 radnih mjesta. Ako se ne prijave za stimulativne otpremnine, biće proglašeni za tehnološki višak. Iako je sistematizacija skoro završena, ogromni finansijski problemi opštine nisu riješeni.

Dodatnog povećanja pribojavaju se u lokalnoj upravi, jer zbog povećanja minimalca treba obezbijediti dodatnih 46.000 KM, kaže Vujović.

Za stimulativne otrpemnine dosad je isplaćeno oko 1, 8 miilona KM koje je obezbijedila Vlada iz budžeta Republike Srpske.