Danas je policija privela i saslušala urednika IN4S-a, Gojka Raičevića, na informativni razgovor.gojko rajcevic-in4s.jpg

Nakon saslušanja Raičević se vratio u svoju redakciju.

“Nakon što je IN4S pokrenuo serijal objavljivanja audio zapisa razgovora bivšeg amasadora SCG u Moskvi, Milana Roćena sa različitim sagovornicima, a u kojima se nazire trag brojnih krivičnih, koruptivnih radnji, državni organi, po ustaljenom običaju kreću u ispitivanje ”glasnika”, a ne potencijalnih izvršilaca krivičnih djela” – piše portal IN4S. Isti je slučaj,kažu, bio i sa aferama, „Državni udar“ „Koverta“ i „Luksemburg“ koje su pokrenute na ovom portal. “Zbog afere “ Luksemburg” je, između ostalog, kolega iz redakcije bio procesuiran”- piše portal.

Ovo je sasvim izvjesno novi pokušaj zastrašivanja i ućutkavanja medijske zajednice koja, u javnom interesu, ističe ono što na žalost državni organi sistematski zataškavaju- poručuju iz redakcije portal IN4S.

Smatraju da je ovo specijalan pritisak na portal i njegovog urednika, Gojka Raičevića, koji je nebrojeno puta do sada,pišu, bio žrtva svih vrsta režimske, policijske represije i torture. Podsjećaju da nikad nisu identifikovani počionioci.

“IN4S nastaviti još odlučnije da informiše javnost o nepočinstvima kriminalnih struktura iz sve tri grane vlasti, kao i do sada”-poručuju.