Mostar - Foto: RTRS
Na snagu je jutros stupila zabrana medijskog praćenja bilo kakvih izbornih aktivnosti za područje grada Mostara, saopšteno je iz Regulatorna agencija za komunikacije BiH.

RAK podsjeća sve pružaoce audio-vizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija koji svojim signalom pokrivaju područje Mostara na obavezu poštovanja izborne tišine neposredno pred sutrašnje izbore.

Zabrana medijskog praćenja izbornih aktivnosti trajaće do zatvaranja biračkih mjesta na području grada Mostara sutra do 19.00 časova, navedeno je u saopštenju.

Iz RAK-a podsjećaju da, prema Izbornom zakonu BiH, u toku 24 časa prije otvaranja biračkih mjesta na teritoriji BiH neće biti nikakvog medijskog izvještavanja o bilo kakvoj aktivnosti koja se odnosi na političku i izbornu kampanju, te da period izborne tišine traje do zatvaranja biračkih mjesta.

U istom zakonu se navodi da u periodu od 48 časova prije otvaranja biračkih mjesta, pa do zatvaranja biračkih mjesta neće biti objavljivani rezultati istraživanja javnog mnjenja u vezi sa glasanjem i izborima.