IMG_0542_resized_20230819_124643175.JPG (416 KB)

U Trebinju je danas u okviru Preobraženskih svečanosti otvoren Sajam domaćih proizvoda “Naše je bolje”, na kojem se predstavilo preko 20 proizvođača iz Republike Srspke.

Direktor područne Privredne komore Trebinje Veselin Savić rekao je da je cilj da se promoviše kupovina domaćih proizvoda koja ima pozitivne efekte na privredu Republike Srpske.

Prema njegovim riječima  kupovina domaćih proizvoda pozitivno utiče na razvoj cjelokupne privrede, navodeći da je nedovoljno razvijena svijest građana o tome, pa se Privredna komora Republike Srpske i resorno Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske trude ovakvim promocijama i aktivnostima da to promijene.

IMG_0547_resized_20230819_124726206.JPG (551 KB)

"Cilj tog projekta je podrška domaćoj proizvodnji, na kojoj treba da počiva naša privreda, koju želimo da ojačamo", rekao je Savić i dodao da će prvenstveno biti predstavljeni poljoprivredni, prehrambeni i kozmetički proizvodi domaćih privrednih subjekata.

On je istakao da je ta tradicionalna akcija Privredne komore Republike Srpske, koja se realizuje i širom Srpske, značajna da bi imali što više domaćih proizvođača koji su sposobni da proizvedu kavalitetne i zdrave proizvode, koji su nerijetko i jeftiniji zbog manjih troškova transporta.

IMG_20230819_114135.jpg (476 KB)

Na Sajmu domaćih proizvoda “Naše je bolje” i ove godine predstavio se Savo Tarana, proizvođač suhomesnatih proizvoda iz Trebinja. Ističe da nema problema sa plasmanom svojih proizvoda.

“Ovakvi sajmovi nam mnogo znače, jer želimo da i svoje tradicionalne proizvode što bolje predstavimo gostima i turistima koji biorave u Trebinju.

Sajam domaćih proizvoda, koji se održava u Dučićevoj ulici, organizovala je Privredna komora Republike Srpske.