U Trebinju je 19 lica, kontakata prvooboljelog od novog virusa korona, stavljeno pod zdravstveni nadzor, od kojih je njih 11 testirano na ovaj virus i uzorak je poslat u Institut za javno zdravstvo Republike Srpske u Banjaluku, saopšteno je iz gradskog Štaba za vanredne situacije.Od prethodnog izvještaja, nema potvrđenih slučajeva infekcije novim virusom korona na teritoriji grada Trebinja.

tb-testirani.jpg

"Iz inostranstva su doputovale četiri osobe i one su stavljene pod zdravstveni nadzor u karantin u Domu učenika", naveli su iz Štaba.

U Štabu kažu da je sedam osoba iz karantina prebačeno je u kućnu izolaciju do isteka 14 dana od ulaska na teritoriju BiH i Republike Srpske, nakon što su stigli negativni rezultati njihovog testiranja na novi virus korona.

"Zdravstveni nadzor je prestao nad 13 građana Trebinja, koji su iz nadzora izašli kao zdravi, bez znakova respiratorne infekcije. Pod zdravstvenim nadzorom u Trebinju nalaze se 62 lica, od kojih devet u karantinu", dodali su iz Štaba.

Iz nadzora je od početka evidencije izašlo 369 naših sugrađana.

Iz gradskog Štaba za vanredne situacije su još jednom pozvali sve građane Trebinja da poštuju preventivne mjere, smanje društveni kontakt i na taj način budu odgovorni prema sebi i svojim bližim.

U Trebinju je juče potvrđen prvi slučaj virusa korona, a riječ je o muškarcu starije životne dobi koji je smješten na izolacionom odjeljenju trebinjske Bolnice od 7. aprila.