Načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković pozvao je sve investitore iz oblasti turizma da ulože u Gacko, posebno u Klinje i Čemerno – mjesta koja su izuzetno isplativa, odavno na dobrom glasu i okružena prelijepom prirodom.

“Tu se otvara mogućnost razvoja planinskog turizma, sa skijalištima, ali je potrebna velika privatna investicija”, izjavio je Milinković Srni.

Milinković je ocijenio da je u Gacku veliki neiskorišten potencijal u planinskom turizmu, posebno u sjevernom dijelu opštine koji se naslanja na Zelengoru i Nacionalni park “Sutjeska”, a već su napravljeni određeni pomaci u njegovom razvoju.

“Vidimo svoju razvojnu šansu u planinskom turizmu, koji je popularan svuda u regionu”, istakao je Milinković.

On je napomenuo da su već napravljeni određeni pomaci u razvoju planinskog turizma, podsjetivši da već imaju dobro poznat planinski kamp “Izgori” u blizini Nacionalnog parka “Sutjeska”, s tim da će opština pomoći dalji razvoju putne infrastrukture na tom području.

Milinković je rekao da je i gatačko Planinarsko društvo, uz pomoć opštine i Rudnika i Termoelektrane “Gacko” napravilo odličan planarski dom i via ferata “Kuk”, sa značajnom turističkom ponudom za planinarenje.

“Problem su zapušteni turistički objekti na tom poručju iz osamdesetih godina prošlog vijeka, kao što su popularni motel `Klinje` i započeti hotel na Čemernu, koji je u vlasništvu privatnika i sada se prodaje”, rekao je Milinković.