Policija-znacka-motorola-MUP-RS-MH-1024x683-1.jpg

Inspektorat Republike Srpske najoštrije osuđuje napade na službenike, te očekuje da slučaj napada na načelnika Područnog odjeljenja u Trebinju Momčila Tupanjca bude sankcionisan u skladu sa zakonom.

Iz Inspektorata su saopštili da je Tupanjac verbalno i fizički napadnut u četvrtak, 28. marta, prilikom dolaska na posao, od lica koje mu je nanijelo teške povrede.

"Nakon zbrinjavanja u Domu zdravlja Bileća, zbog kompleksnosti povrede nastale usljed preloma desnog ramena, Tupanjac je liječenje morao nastaviti u Specijalističkoj bolnici Risan", navodi se u saopštenju i ističe da ovo dovoljno govori o ozbiljnosti pretrpljenih povreda.

Slučaj je prijavljen nadležnoj Policijskoj upravi Trebinje, a o svemu je obaviješteno i Okružno javno tužilaštvo u ovom gradu. "Očekujemo da će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Okružnog tužilaštva preduzeti sve potrebne mjere i aktivnosti kako bi napad na službeno lice bio sankcionisan u skladu sa zakonom", poručili su iz Inspektorata.

Inspektorat Republike Srpske najoštrije je osudio napade na službenike ovog organa, te istakao da ovo nije prvi put da su službenici Inspektorata izloženi napadima.