20210322145612_652629.jpg (223 KB)

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola istočne Hercegovine Milorad Nadaždin rekao je da nakon tragedije u osnovnoj školi u Beogradu očekuje da će se u školama u budućnosti još više poklanjati pažnja pitanju vršnjačkog nasilja i da će se ono na vrijeme i adekvatno rješavati.

Nadaždin je istakao da sve škole na području istočne Hercegovine imaju nultu toleranciju na vršnjačko nasilje.

"Čim se nešto primijeti ili dobije informacija o tome, odmah se reaguje i postoji apsolutna spremnost da se rješavaju ti problemi", rekao je Nadaždin Srni.

On je pojasnio da u takvim slučajevima reaguje stručni školski tim, kao i ljekari, predstavnici policije i centra za socijalni rad.

"Sa djecom treba kontinuirano raditi i zaštiti ih od svega lošeg", rekao je Nadaždin.

On je naglasio da su sve škole u Hercegovini, poslije tragičnog slučaja u Beogradu, juče posjetili policijski inspektori i razgovarali sa direktorima, te dodao da je i inače povećana predostrožnost u školama.

U pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu juče je ubijeno osmoro djece i jedan radnik obezbjeđenja, a šestoro djece i jedan nastavnik te škole su ranjeni. Policija je uhapsila četrnaestogodišnjeg K.K. koji je počinio taj zločin.