nagrade-najboljim-studentima-etf-mis-dec-2021.jpg

Direktor kompanije “MIS” Istočna Ilidža, Vojo Lubura, uručio je danas nagrade za troje najuspješnijih studenata Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, sa smjerova automatika i elektronika, računarstva i informatike, te elektroenergetike.

Nagrade su dobili studenti Aleksandar Vidaković, sa studijskog programa automatika i elektronika, Ena Šaraba sa računarstva i informatike, te Katarina Lemez, sa elektroenergetike.

– U okviru poslovno-tehničke saradnje sa Elektrotehničkim fakultetom, uručili smo tri jednokratne nagrade. I naredne godine ćemo nešto slično uraditi – rekao je Lubura, te dodao da su ovi studenti budućnost Republike Srpske.

On je pozvao kolege iz privrede da su uključe u ovu akciju i pomognu najbolje studente, u skladu sa svojim mogućnostima.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Božidar Popović zahvalio je Luburi što je pokrenuo inicijativu da nagradi najbolje studente koji su upisali drugu godinu na sva tri studijska programa, te pozvao druge privrednike i predstavnike Privredne komore Republike Srpske iz istočnog dijela Srpske da se uključe u akciju kako bi sami odabrali fakultete i studente koje žele da podrže.

– Time bi pokazali da neko vodi računa o uspjesima koji oni postižu na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu – rekao je Popović.

On je dodao da ti studenti zaslužuju i više od toga, odnosno da budu nagrađivani češće, jer su se odlučili da ostanu na ovim prostorima, da studiraju i da budu aktivni članovi akademske zajednice u Republici Srpskoj.

Prodekan za nauku i preduzetništvo Elektrotehničkog fakulteta Mladen Banjanin rekao je da je ovaj fakultet ima uspješnu i razvijenu saradnju sa privrednim subjektima, kako sa područja grada Istočno Sarajevo, tako i sa područja cijele Republike Srpske, BiH i okruženja.

On je dodao da je rezultat toga da se njihovi studenti dobro i brzo zapošljavaju, mnogi čak u toku studiranja, a ostali nakon sticanja diplome diplomiranog inženjera, te napomenuo da veliki broj studenata Elektrotehničkog fakulteta, posebno treće i četvrte godine, su stipendisti privrednog sektora, ali i državnih stipendija.

On je zahvalio kompaniji “MIS” i izrazio nadu da će to postati praksa i da će u narednom periodu veći broj privrednih studenata da učestvuje u sličnim akcijama.

Nagrađeni studenti Vidaković, Šaraba i Lemezova zahvalili su za nagradu kompaniji “MIS” jer je dokaz da je neko prepoznao njihov rad, trud i zalaganje, a to im služi, ističu, i kao motivacija za dalji rad i napredovanje. Zahvalnost su iskazali i Elektrotehničkom fakultetu za podršku u školovanju.