U okviru manifestacije „Dani Kinoteke Republike Srpske“ film Srđe Penezića „Ime: Dobrica, prezime: nepoznato“, sa Slavkom Štimcem u glavnoj ulozi, nakon Pala, biće prikazan i u Trebinju.


Film će biti prikazan u Kulturnom centru Trebinje u srijedu, 20. septembra u 20 časova. Ulaz za publiku je slobodan.
Nakon projekcije filma, publici će se predstaviti scenarista i reditelj Srđa Penezić, nosilac glavne uloge Slavko Štimac, scenograf i producent filma Vesna Golubović. Prikazivanju filma u Trebinju prisustvovaće i direktor Kinoteke Republike Srpske Milovan Pandurević.
Film „Ime: Dobrica, prezime: nepoznato“ je priča, u stvari bajka za odrasle, o tome kako bi život mogao da bude lijep kada čovjek ne bi bio čovjeku vuk. Napušten od roditelja, Dobrica prvih dvadeset i osam godina provodi u sirotištu ili zatvoru. Ipak, da li zato što je prvih nekoliko godina proveo sa ljudima koji su ga iskreno voljeli, ili zato što je to njegova priroda, on bira da u ljudima vidi samo dobro.
Uz Štimca, u filmu igraju i Hana Selimović, Bogdan Diklić, Mirjana Joković, Marko Baćović, prvi put na filmu djevojčica Helena Jakovljević, Renata Ulmanski, Miodrag Mrgud Radovanović i drugi.
Film „Ime: Dobrica, prezime: nepoznato“, u produkciji „Logos filma“, snimljen je 2016. godine, svjetsku premijeru imao je u avgustu prošle godine na festivalu u Montrealu, a beogradsku u novembru iste godine. Film se u okviru manifestacije „Dani Kinoteke Republike Srpske“ premijerno prikazuje u Srpskoj.
Program u Trebinju realizuje se u saradnji Kinoteke Republike Srpske i producenta „Logos filma“ sa Kulturnim centrom Trebinje i uz podršku grada Trebinja.
Pokrovitelj manifestacije „Dani Kinoteke Republike Srpske“ je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.
Medijski pokrovitelj je Radio-televizija Republike Srpske.
Trebinje danas