U okviru manifestacije Trebinjsko kulturno ljeto, u Galeriji Muzeja Hercegovine Trebinje,održaće se koncert autorske muzike Ranka Slijepčevića, u četvrtak, 23. avgusta 2018. godine, sa početkom u 20.30 časova.


Bogati repertoar poznatog trebinjskog kantautora pratiće, na klaviru, Božidar Bobo Vučur. Publika će imati priliku da čuje neke od starih hitova, kao što su: „Opet je na tebe noć mirisala“, „Vozovi“, „Trebinjska“, a biće predstavljeno i nekoliko novih pjesama.


Ranko Slijepčević je objavio dvanaest kantautorskih albuma, četiri zbirke poezije, roman „Hamlet od Tribunije“. Pisao je stihove i muziku za neke od najpopularnijih pjevača u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji. Dobitnik je nagrada na svim značajnijim festivalima u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Član je skupštine SOKOJ-a i Udruženja kompozitora u Srbiji. Zaposlen je u Radio Trebinju, kao muzički saradnik.

Božidar Bobo Vučur je završio Muzičku akademiju u Sarajevu. Radio je u Muzičkoj školi u Trebinju, a u periodu od 1992. do 1998. godine, obavljao je dužnosti direktora. Trenutno je zaposlen u Radio Trebinju na poslovima muzičkog urednika. Sarađivao je kao kompozitor i instrumentalista sa mnogim poznatim imenima naše muzičke scene. Za svoj rad je dobio niz priznanja i nagrada.Član je AMUS-a, AIS-a i Estrade RS, gdje ima status vrhunskog estradnog umjetnika.