Mašinski fakultet Univerziteta Crne Gore zajedno sa Fakultetom za proizvodnju i menadžment Trebinje i Mašinskim fakultetom Univerziteta u Istočnom Sarajevu su organizatori 8. međunarodne konferencije „IRMES“ 2017 (Istraživanje i razvoj mašinskih elemenata i sistema) koja će se održati u periodu od 7. 9. 2017. godine do 9. 9. 2017. godine u Trebinju.


Na konferenciju je prijavljeno 86 naučnih radova čiji autori dolaze sa naučnih institucija i univerziteta kako iz okruženja, tako i iz evropskih naučnih centara.
Predavanje po pozivu održaće prof. dr Klaus – Peter Kaemper sa Fakulteta za mašinstvo i mehatroniku Univerziteta primjenjenih nauka u Ahenu (Njemačka) na temu: „Tehnologija mikro sistema i industrijska primjena – stanje i trenutni trendovi“ .
Nakon registracije učesnika koja će se obaviti prvog dana konferencije (četvrtak, 7. 9. 2017. godine) u holu Kulturnog centra Trebinje u periodu od 8.00 časova do 10.00 časova, zvanični dio konferencije počinje ceremonijom otvaranja u kino sali Kulturnog centra Trebinje u 10.00 časova.
Plenarna predavanja renomiranih profesora Vojislava Milentovića, Milosava Ognjanovića i Petra Vukoslavčevića održaće se takođe u kino sali Kulturnog centra Trebinje sa početkom u 12.00 časova.
Jedna od aktivnosti konferencije je i veoma interesantna panel sekcija „Industrija 4.0 - mogućnosti i izazovi za države regiona“
Nakon toga, sve aktivnosti na Konferenciji održavati će se u prostorijama Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje.
Program rada konferencije sa svim detaljima dostupan je na linkovima:
http://fpmtrebinje.com/wp/wp-content/uploads/2017/08/CONFERENCE-PROGRAM.pdf
http://www.irmes2017.ac.me
Trebinje danas