U Muzeju Hercegovine sutra će biti otvoren „Kao festival“ u okviru koga će biti odigrane četiri pozorišne predstave, tri monodrame i jedna duo drama profesionalnih mladih glumaca školovanih na banjalučkoj Akademiji umjetnosti.


Publici će se sutra od 19 časova predstaviti Marko Vukosav sa monodramom „Ko je to?“, a od 21 čas Aleksandar Runjić sa monodramom „Glasaj i trpi!“.
U petak, 16. marta od 20 časova Ivan Perković i Aleksandar Ristanović izvešće predstavu „Crni humor (život oca Todora, ovog i onog sveta)“ i u subotu, 17. marta od 20 časova publici će se predstaviti Aleksandar Ristanović u monodrami „Sudnica“.
Ulaznice za festival koštaju 5 KM, dok komplet ulaznice za sva tri festivalska dana košta 15 KM i mogu da se kupe u Muzeju Hercegovine.
„Kao festival“ organizuje udruženje „Sunčana kapija“ iz našeg grada, koja želi da unaprijedi kulturnu i umjetničku scenu grada kroz podršku, promociju i produkciju u oblasti vizuelnih i izvođačkih umjetnosti ali i kroz izdavaštvo, organizovanje festivala, koncerata, izložbi, promocija i svega onoga što može da pomogne da ponuda u ovim oblastima bude bogatija nego što je sada.
Osnivači udruženja su Milica Dimitrić, violista i glumica, profesor u Muzičkoj školi u Trebinju, umjetnički fotograf Jovan Vidaković i Igor Dutina, fotograf i grafički dizajner, asistent na ALU Trebinje.
Radio Trebinje