Književno udruženje „Susret“ pod pokroviteljstvom Grada Trebinja sutra veče u bioskopskoj sali Kulturnog centra priređuje literarno-muzičko veče istaknutih ruskih umjetnika Jurija Nazarova, Ljudmile Maljceve i Poline Načitajlo.


Program pod nazivom „Ruski karakter“, koji organizatori zbog umjetničkog renomea izvođača nazivaju i spektaklom – književno-muzički je kolaž, rađen je po motivima iz djela Gogolja, Puškina, Ljeskova, Dostojevskog, Cvjetajeve, Gumiljeva, Jesenjina, Šolohova, Visockog…
„Riječ je umjetnicima najvišeg ranga i sa visokim titulama u kulturi, koji sobom donose sve ono što krasi rusku kulturu – ruski duh, emociju, strast, šarm, dubinu promišljanja. Očekujemo fenomanalno veče i ne sumnjam da će publika u Trebinju biti oduševljena“, kaže za Radio Trebinje Milana Babić iz udruženja „Susret“.
Babićeva podsjeća da su umjetnici iz Rusije i prošle godine u Trebinju priredili veče za pamćenje, o kojem su više od riječi kazivali dugotrajni aplauzi i ovacije zadovoljne trebinjske publike.
Ona dodaje da je dolazak istaknutih ruskih umjetnika za Trebinje izuzetna čast, ali i prilika – da se jačaju veze i dogovara buduća saradnja na radost i korist trebinjskih ljubitelja kulture.
Glumac Jurij Nazarov, sa titulom narodnog umjetnika Rusije, na filmu i televiziji ostvario je oko 300 uloga – među kojima su i one u kultnim ostvarenjima reditelja Andreja Tarkovskog „Andrej Rubljov“ i „Ogledalo“.
Dramski umjetnik Ljudmila Maljceva nosi priznanje zaslužnog umjetnika Rusije, dok je njena kćerka Polina Načitajlo član prestižnog Teatra na Taganki, uz to i poetesa i slikarka, a publici na ovim prostorima poznata je po ulozi u ruskoj TV seriji „Tajne instituta za dame“.
Radio Trebinje