U Galeriji Muzeja Hercegovine u Trebinju, u okviru Trebinjskog kulturnog ljeta, sutra u 20 časova biće svečano otvorena Prolećna izložba Udruženja likovnih umjetnika Srbije.prolecna-izlozba.jpg

Prolećna izložba je jedna od dvije najstarije izložbe u Srbiji, a ujedno i jedna od najznačajnih ULUS-ovih izložbi. Ovogodišnja Prolećna izložba se održava u svijetlu dva jubileja, devedeset godina od održavanja prve Prolećne izložbe i stotinu godina ULUS-a. Na otvaranju izložbe govoriće članovi Upravnog odbora Ulus-a Dragana Knežević i Ljiljana Mićović.

Posebnost Prolećne izložbe čine i nagrade koje se dodjeljuju - Zlatna paleta, Zlatna igla, Zlatno dleto (nagrade se dodeljuju od 1960) i Nagrada za oblast proširenih medija (nagrada se dodeljuje od 2000).

Zlatnu paletu (nagrada za slikarstvo) za 2019. godinu dobio je Ervin Ćatović. Zlatno dleto (nagrada za sklupturu) za ovu godinu pripala je Vukašinu Miloviću. Lidija Atanasijević je dobitnica Zlatne igle (nagrada za grafiku) za 2019. Godinu. Nagrada za priširene medije ide u ruke Radomira Kneževića.