20240221_150825.jpg (321 KB)

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić upriličio je danas prijem za najbolje bicikliste Srpske i regiona, koji se za predstojeću sezonu pripremaju u našem gradu.

Direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja zahvalio je svim pješacima i vozačima u Trebinju na ogromnom poštovanju prema biciklistima.

„Kako bismo izbjegli putovanje van naše zemlje, na osnovu analize smo zaključili da je Trebinje idealna lokacija za pripreme naših takmičara. Temperatura i uslovi su odlični, a ono što je nama najvažnije jeste da imamo dobre odnose u saobraćaju prema biciklistima. Posvećeni smo treninzima uglavnom na lokacijama oko Trebinja, a juče smo imali priliku da odemo i do Dubrovnika. Iako Trebinje nije veliki grad po površini i broju stanovnika, sigurno je veliki grad po svojoj istoriji i srcu ljudi koji ovdje žive. Ove pripreme ćemo iskoristiti i da se djeca upoznaju sa našom istorijom, na koju smo ponosni. Pored Grada Trebinja, posebnu zahvalnost dugujemo Ministarstvu porodice, omladine i sporta Srpske, kao i predsjedniku Republike Srpske što podržavaju sport“, naveo je Kuvalja.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je rekao da su značajna sredstva uložena u sportsku infrastrukturu, što će se nastaviti i u budućnosti.

„Smatramo da imamo ogroman potencijal u cijeloj Republici Srpskoj, a što se tiče konkretno Trebinja 270 sunčanih dana nam daje više prostora za pripreme u odnosu na ostale lokalne zajednice. Značajna sredstva smo uložili u sportsku infrastrukturu, ali kada vidimo koliko klubova dolazi u Trebinje na pripreme svjesni smo da je to isplativa investicija. Od sportskih klubova širom regiona očekujemo da će doći na pripreme kod nas i uživati u našem gradu, ali i ostvariti dobre rezultate u sportu“, istakao je Ćurić.

20240221_150624-1.jpg (277 KB)

Prvak Republike Srpske u drumskom biciklizmu Đorđe Kupusović kaže da su prezadovoljni uslovima, stazama, ali i domaćinima.

„Ove pripreme će nam pomoći za napredak u sportu u narednoj sezoni. Iskoristio bih priliku da zahvalim Biciklističkom savezu Srpske i direktoru koji nas podržavaju tokom cijele sezone, gradonačelniku Trebinja i svim građanima ovog divnog grada na gostoprimstvu. Nadam se da ćemo i naredne godine doći i svakao da ćemo svima preporučiti da posjete Trebinje“, dodao je Kupusović.

Na pripremama u Trebinju je i Maja Subotić, reprezentativka Republike Srpske u biciklizmu.

„Super nam je ovdje, družimo se i uslovi su odlični. Vozači paze na nas, ali i mi na njih. Zahvaljujem gradonačelniku i svima iz Gradske uprave, što su odvojili vrijeme za ovaj prijem i da čuju naše prijedloge“, dodala je Subotić.