biciklisti srpske trebinje.jpg

Trebinje će u narednom periodu biti regionalni centar biciklizma. Najbolji biciklisti Republike Srpske i regiona boraviće na jugu Srpske narednih dana. 

Direktor biciklistickog saveza Srpske Vladimir Kuvalja insistirao je da baš ovaj grad bude domaćin ove sjajne priče. 

- Uslove koje ima Trebinje nema mnogo gradova u regionu, sa 300 sunčanih dana u godini, prelijepim stazama i dobrim putevima sigurno zaslužuje epitet regionalnog centra. Cilj nam je da u narednim godinama takmičari iz zemalja regiona provode ovdje svoje pripreme i na taj način predstavimo ljepote našeg Trebinja i naravno Republike Srpske. Mi već nekoliko godina dolazimo upravo u Hercegovinu na pripreme i nastavićemo, uslovi su dobri, građani Trebinja su dobri domaćini, a to je ono što je najvažnije. Pored treninga insistirao sam da se takmičari upoznaju sa istorijom ovog kraja, jer je važno da upoznaju sve krajeve Srpske i istoriju naše zemlje i njenih regiona - rekao je Kuvalja.

Biciklisti su prezadovoljni uslovima, ali i domaćinima na jugu Srpske. To u prvi plan ističe prvak Republike Srpske, Đorđe Kupusović. 

- Prije svega želim da se zahvalim Biciklističkom Savezu Republike Srpske na podršci i mogućnosti da se pripremamo za predstojeću sezonu. Za nas to mnogo znači, atmosfera u kampu je odlična, uslovi za trening su dobri, staze odlične, a Trebinjci su se pokazali kao dobri domaćini. Svi biciklisti Srpske su dobili priliku da dođu i prisustvuju pripremama. Direktor saveza Kuvalja je tu sa nama i njegova podrška, kao i iskustvo nam mnogo znači. Pored treninga imamo priliku da obiđemo ljepote grada i regiona, a ovaj kraj ima šta da ponudi - istakao je Kupusović.