Najbolji đaci iz Istočne Hercegovine na putovanju po Srbiji

 

IMG-94d86ef40ccc93e0d7c476169a5b6339-V.jpg (315 KB)

Najbolji i najspješniji učenici osnovnih škola iz Istočne Hercegovine, njih 41, otputovali su jutros u Srbiju, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji se 15. septembra, proslavlja u Srbiji i Republici Srpskoj.

Milorad Nadaždin, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Istočne Hercegovine je, za Radio Trebinje”, istakao da se ova putovanja i druženja nastavljaju te da su djeca radosna što će posjetiti brojne gradove u Srbiji.

“Ove godine smo se dogovorili da idu talentovani đaci i pobjednici sa takmičenja. Iz Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj”, otputovalo je devet đaka, iz “Vuk Karadžić” šest, “Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški” pet, iz Osnovne škole “Sveti Sava” iz Ljubinja dva, iz Berkovića jedan, iz dvije bilećke škole po četiri učenika, iz Osnovne škole “Sveti Sava” iz Gacka, otputovala su četiri učenika te šest učenika iz Osnovne škole “Risto Proroković” iz Nevesinja”, naveo je Nadaždin.

Djeca će u Srbiji boraviti do 17. septembra.

“Prema planu putovanja, večeras će djeca doći u Smederevo, sutra će posjetiti Beograd, Skupštinu Republike Srbije, te obići neke muzeje i kulturno-istorijske spomenike. Potom će u Smederevu posjetiti Smederevsku tvrđavu, Letnjikovac Obrenovića, Orašac, Manastir Pokajnicu. Posjetiće i Kragujevac, Svilajnac i Knić, a posljednjeg dana obići će i Novi Sad”, naveo je Nadaždin.

Izabrani hercegovački učenici su i prošle godine, istim povodom, na poziv bivšeg poslanika Dejana Stošića, boravili pet dana u Srbiji.

Upriličena je i uzvratna posjeta, djeca iz Srbije, povodom Dana Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog, boravila su pet dana u Trebinju.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×