Najbolji studenti 1.jpg (447 KB)

U Gradskoj upravi danas je upriličen prijem za studente koji su sredinom ovog mjeseca nagrađeni višednevnim putovanjem u inostranstvo.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da su na prijemu sa studentima razgovarali o utiscima nakon putovanja i na koji način Grad Trebinje može da unaprijedi svoj razvoj.

Ćurić je rekao da je ovo redovan program Grada i da će tako biti i u narednom periodu.

"Na javni poziv mogli su da se prijave svi studenti sa prosjekom ocjena većim od devet, a koji do sada nisu iskoristili priliku da učestvuju u nagradnoj ekskurziji. Takođe, omogućili smo putovanje i studentima koji su se prijavili prošle godine, ali zbog obaveza nisu mogli da idu", naveo je Ćurić.

On je istakao da mu je drago što su mu svi studenti rekli da imaju namjeru da se vrate u Trebinje i ovdje nastave profesionalnu karijeru.

Najbolji studenti.jpg (778 KB)

Mihaela Zelenović, student arhitekture u Rusiji zahvalila je gradonačelniku Ćuriću i Gradu Trebinju na inicijativi i realizaciji ovog putovanja.

„U Budimpešti sam boravila prvi put, oduševila sam se građevinama i arhitekturom i ostvarila nova poznanstva. Ovo putovanje mi predstavlja podstrek i motivaciju za dalji rad i sticanje novih znanja“, rekla je ona.

I Dragan Jelačić, student master studija na Filološko –umetničkom fakultetu u Kragujevcu kazao je da je ovo lijepa uspomena i značajno za sve njih što su imali priliku da posjete Budimpeštu.

„Ovo je satisfakcija za naš rad i trud, a posebno želim da se zahvalim Gradskoj upravi i gradonačelniku Ćuriću, jer su me pozvali iako se nisam prijavio na javni poziv. Prošle godine zbog učestvovanja na svetskom kupu harmonike nisam bio u prilici da odem na višednevno putovanje", rekao je Jelačić.

Na petodnevno putovanje u Budimpeštu, koje je finansirao Grad Trebinje išlo je 15 najboljih studenata iz našeg grada.