342AE4F9-40F7-4E25-9F93-73C6FC22FA51.jpeg

U jednoj od najprometnijih prečica u Trebinju, koja vodi od naselja Hrupjela do Šumske uprave, završena je izgradnja stepeništa.

Potpuno neuređen prostor, teren pun kamenja, klizav, tokom kiša pun blata, koji otežavao pristup domovima stanovnika ovog naselja, sada je zamijenjen stepenicama.
08D42773-0B03-4C5E-BCF2-7960F4D32555.jpeg

Mještani ističu da im je nevjerovatno da su dočekali uređenje ove uličice, na šta se kako kažu čekalo decenijama.

,,Emotivno smo vezani za ovu prečicu. Njom smo išli u školu, na fakultet, na posao. I evo sada, nakon više decenija dočekali smo da se napravi jedna kvalitetna staza", rekao je mještanin, dodajući da je ovo pravi primjer kako se ljudima na lokalnom nivou može pomoći i da budu zadovoljni, te da kvalitetnije žive.

,,Dugo smo čekali na ovaj put i evo dočekali smo. Prolazio sam tom prečicom dok se moglo ići, ali je dosta bila oštećena u posljednje vrijeme i nije se više moglo ni prolaziti. Ovo je urađeno odlično, još ograda da se postavi i rasvjeta da možemo i zimi i noću bezbjedno se kretati tim dijelom" objasnio je mještanin Hrupjela, koji decenijama živi u ovom naselju.

Mještani Hrupjela sa kojima smo razgovarali složili su se da će im izdradnja stepeništa na ovom lokalitetu olakšati život i pristup domovima i da će sada moći bezbjedno da prolaze ovom prečicom, jer nema mještana Hrupjela, koji barem jednom u životu nije prošao ovim putem.

rsz_1unnamed_61.jpg

Radove je sa oko 17.000 KM finansirao Grad Trebinje - Odjeljenje za komunalno-inspekcijske poslove, dok je iste izvelo preduzeće "Radnik".