rsz_1unnamed_61.jpg

U jednoj od najprometnijih ulica u Trebinju, koja vodi od naselja Hrupjela do Šumske uprave, počela je izgradnja stepeništa. Nema mještana Hrupjela, koji barem jednom u životu nije prošao ovim putem.

Potpuno neuređen prostor, teren pun kamenja, klizav, tokom kiša pun blata, mještane nije spriječavalo da svakodnevno prolaze ovim puteljkom. Sa druge strane, ova prečica je predstavljala opasnost za prolaznike i otežavala pristup domovima stanovnika ovog naselja.

Mještani ističu da im je nevjerovatno da su dočekali uređenje ove uličice, na šta se kako kažu čekalo decenijama.

,,Čekam na to uređenje, od kada sam počeo u ovom naselju kuću graditi, ima 60 godina. Često smo apelovali da se ta prečica uredi, ali do sada se ništa nije dešavalo. Iz ovoga kanala podizao sam starije žene koje su padale, radi neprohodnosti puta, toliko je nezgodna  prečica’’ objašnjava mještanin Vlado, koji je dodao da im uređenje ove prečice dosta znači i da će im olakšati kretanje.

,,Ova prečica mi dosta skraćuje put ka poslu i nazad do kuće, jer prođem ovim dijelom po nekoliko puta dnevno. Jako je bilo strmo, klizavo, nije bio siguran put. Dosta me raduje sada, kada vidim da se uređuje ovaj dio ulice, jer će mi mnogo olakšati pristup domu, biće bezbjednije i dosta lakše za kretanje'' sa zadovoljstvom je istakla Hrupjelčanka Milica.

rsz_unnamed_60.jpg

U razgovoru sa radnicima objasnili su nam da ono što im dodatno otežava posao jeste vrlo strmi teren, ali kako kažu bez obzira na sve prepreke, posao će brzo privesti kraju.

,,Ima dosta posla da se odradi. Kariolama dovlačimo sav potreban material, a strmi teren, kao i velike vrućine nam otežavaju posao’’, kaže Mirko radnik JP ,,Radnik’’ Trebinje.

Završetak radova planiran je za manje od mjesec dana, na radost svih mještana Hrupjela, kao i onih koji često koriste ovu prečicu u Hrupjelima.