Sarajevo-osiguranje je počelo isplatu jedne od najvećih pojedinačnih šteta u poslijeratnom periodu - tuzlanskom Bingo za izgoreni objekat u Mostaru.


- Iako se radi o vjerovatno i najvećoj pojedinačnoj šteti u poslijeratnom periodu Sarajevo-osiguranje bez problema već isplaćuje štetu našem velikom, uglednom privrednom subjektu kakav je Bingo. Krajem juna Bingu je isplaćen 1 milion KM za štetu po polici kojom je bila osigurana roba u objektu. Do kraja avgusta ove godine Sarajevo-osiguranje će avansno isplatiti 5.000.000 KM za štetu na objektu, a ostatak iznosa nakon konačnog nalaza nadležnih organa kako bi objekat Bingo Mostar bio stavljen u funkciju, kazao je Arif Kulić, direktor Sarajevo -osiguranja u razgovoru za Patriju.
On je napomenuo i kako je društvo je pri kraju isplate štete Općini Centar u iznosu od 2.000.000 KM u vezi sa protestima 2014. godine, te štete BH Telecomu od oko 1.000.000 KM.
Naveo je da je Sarajevo-osiguranje u 2016. godini isplatilo 31,3 miliona KM po osnovu šteta, pa je po tom najznačajnijem kriteriju ostalo vodeće osiguravajuće društvo u BiH.
- Vratili smo neke stare, značajne klijente poput Elektroprivrede BiH sa kojom smo potpisali trogodišnji ugovor u vrijednosti od oko 5,5 miliona KM, kazao je Kulić i dodao je da Sarajevo-osiguranje društvo koje osigurava velike privredne subjekte i ima iskustvo u obradi i isplati velikih šteta.
SEEBIZ.EU