U jučerašnjoj akciji službenika Policijske uprave Bijeljina, na teritoriji Pelagićeva zaplijenjeno je 739 kilograma marihuane, od čega je 41 kilogram bio spreman za prodaju. Ovo je najveća zapljena u posljednjih 10 godina u BiH.


U Pelagićevu su od juče u stanju šoka, od kada su saznali da je u njihovom komšiluku otkrivena velika količina marihuane. U strahu su posebno mještani Samarevca, gdje se i nalazi objekat u kom je pronađena droga.
Droga je pronađena u napuštenom objektu koji je koristila jedna osoba, čiji identitet, zbog istrage koja je u toku, policija nije saopštila. Pretres je izvršen na 4 lokacije.
Na jednoj od njih, upravo na ovoj na kojoj se mi nalazimo pronađen je rekordan iznos opojne droge marihuane, čak 739 kilograma. Navode da je 41kg bio spreman za dalju prodaju.
"Aktivnosti koje su vođene na ovom slučaju nisu samo naše, nego smo zajedno radili zajedno sa Tuzlanskim kantonom, sa upravom za organizovani i teški kriminalitet, i plod tog zajedničkog rada je ovako velika količina, koja vjerovatno u BiH barem u zadnjih 10 godina nije tolika nađena", istakao je načelnik Policijske uprave Bijeljina Žarko Ćosić.
Koliko je ova akcija policije značajna pokazuje i podatak da je cijena zaplijenjene marihuane na crnom tržištu od 2 do 7 miliona maraka, sve u zavisnosti od toga na koji način se ona prodaje, da li u kilogramima ili u gramima.
"Gram na ulici se kreće negdje oko 10 maraka, kilogram je oko 1.500 eura, odnosno 3.000 maraka, pa računajte", naveo je načelnik Kriminalističke policije PU Bijeljina Darko Kovrlija.
Akcija je izvršena u saradnji se policijskim službenicima MUP-a i Tužilaštvom TK, sa kojima Policijska uprava Bijeljina i dalje radi na otkrivanju detalja ovog slučaja.

RTRS