85C549DA-09F8-485E-90DC-9697E24B705A.jpeg
Kao i svake izborne godine i ove su se mnogi poslanici našli na listama svojih stranaka u trci za odbornike, a ko će od njih na kraju zamijeniti parlament Srpske za lokalnu skupštinu ostaje da se vidi.

Od rekordera do potpunih PROMAŠAJA: Na odborničkim listama našao se SVAKI DRUGI POSLANIK iz parlamenta Srpske, evo kako su prošli
Savim je logično da stranke “pucaju” iz svog oružja u trci za što boljim rezultatom na izborima, pa stoga nije ni čudo što na odborničke liste stavljaju svoje najbolje adute od ljekara, ekonomista, pravnika, preko direktora, ministara pa do poslanika.

Tako su se i ove godine na odborničkim listama našlo čak 36 poslanika iz Narodne skupštine Republike Srpske (43,9 %), kao i lideri pojedinih stranaka, bivši i sadašnji ministri, direktori ili nekadašnji (grado)načelnici.

Srpskainfo je provjerila kako su prošli poslanici koji sjede u parlamentu Srpske, a našli su se na odborničkim listama svojih stranaka širom Srpske. Ko je podbacio, a ko donio glasove stranci?


Sudeći po podacima Centralne izborne komisije BiH, neki od poslanika nisu uspjeli da skupe ni 100 glasova.

Najveći fijasko doživjele su narodne poslanice Diana Čekić, koja je bila na listi PDP u Kostajnici i osvojila samo 67 glasova te Andrea Gajić (SDP) koja je u Banjaluci dobila samo 92 glasa.

Ništa bolje nisu prošle ni još tri dame iz pokreta “Za pravdu i red”, SNSD i SPS, te njihov kolega iz poslaničkih kluba iz SDP BiH.

Riječ je o Zagorki Grahovac, koja je bila nosilac odborničke liste “Za pravdu i red” u Nevesinju te osvojila 195 glasova, slijedi je Milica Ijačić, koja se našla na odborničkoj listi SNSD u Trebinju sa osvojenih 212 glasova, kao i Tamara Damjanović, sa liste SPS u Banjaluci koja je prikupila 266 glasova.

Njihov kolega iz parlamenta Srpske, Saša Grbić (SDP), koji je bio na odborničkoj listi te stranke u Banjaluci dobio je 270 glasova.

Da poslanička funkcija nije mnogo pomogla stranci u dobijanju glasova potvrđuje i narodni poslanik DNS, Predrag Nešić, koji je i brat lidera te stranke Nenada Nešića.