download.jpg

Pripadnik Interventne jedinice u Baru Boris Janković iz Podgorice vratio je policijsku uniformu nakon dešavanja u Budvi prije nekoliko dana, potvrđeno je Borbi.

Janković, koji živi u Podgorici, slovi za poštenog i čovjeka i policajca.

On je, sa ostalima iz svoje jedinice, bio angažovan prvog dana ispred zgrade SO kada su pučisti u Budvi na silu htjeli da preotmu vlast. Kako saznajemo, on nije učestvovao u hapšenjima toga dana već je bio angažovan u jedinici koja je obezbjeđivala tokom dana zgradu SO Budva.

Javnost je imala priliku da toga dana gleda brutalne scene hapšenja opštinskih funkcionera, a Savjet za građansku kontrolu rada policije je konstatovao da su pojedini policijski službenici iz Bara prekoračili ovlašćenja prilikom priviđenja Mladena Mikijelja, funkcionera u Budvi.

Prema našim saznanjima, on je u večernjim časovima, otišao u stanicu policije u Baru i saopštio da više ne želi da nosi uniformu.

Nadležne starješine su pokušale da utiču na njega da promijeni odluku, ali je on ostao pri svom naumu- da skine uniformu i napusti policiju.

Redakcija Borbe je pokušala da stupi u kontakt sa njim, ali je on saopštio da ne želi da daje izjave i da priča o svojoj odluci da nakon užasnih scena iz Budve, napusti policiju.