Poslije jednogodišnje pauze ,,LIPA FEST“ se vraća u Bileću, zahvaljujući Banjalučkoj pivari, a koji će se u naredne tri godine zvati ,,NEKTAR LIPA FEST“.

Muzičke večeri biće održane u Parku ,,Bećaruša“ 9. i 11. avgusta u organizaciji Kulturnog centra, Opštine Bileća, TOOB i TO RS a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

-Zvijezda festivala je Alen Islamović, jedan od najpoznatijih muzičara sa naših prostora, koji će sa svojim bendom nastupiti 11. avgusta. Publika se posebno raduje vanvremenskim hitovima ,,Bijelog Dugmeta“, jedne od najboljih i najpoznatijih rok grupa bivše Jugoslavije, koje će Alen izvesti uz podršku svojih muzičara, rekao je Nemanja Ivetić, jedan od organizatora.Festival će otvoriti sjajni ,,Simply“ bend u srijedu 9. avgusta u 21.30, dok će predgrupa Alenu Islamoviću 11. jula biti popularni beogradski bend ,,Brzina zvuka“.
Ulaz za prvu veče festivala je slobodan, a cijena karte za koncert Alena Islamovića biće naknadno objavljena.
Bileća će i u avgustu biti centar muzičkih dešavanja i dobre zabave ne samo Hercegovine nego i regiona, poručuju organizatori.