U pozorišnoj sali Kulturnog cetra sutra veče biće izvedena predstava „Siromašni Romeo“, rađena u koprodukciji Gradskog pozorišta Trebinje i Kulturne scene „Male stvari“.

siromasni-romeo.jpg (147 KB)

Adaptaciju i režiju komedije za sve od 7 do 107 potpisuje Željko Milošević, po tekstu Tode Nikoletića.

Biće ovo trebinjska premijera ostvarenja koje je na nedavno održanom 19. Festivalu omladinskog pozorišnog stvaralaštva BiH u Konjicu dobila najviše priznanje - grand pri za najbolju predstavu u cjelini.

Milana Ninković i David Popadić nagrađeni su u kategorijama - najbolja glumica i najbolji glumac festivala, ansambl predstave dobio je priznanje za najbolji scenski pokret, a Milica Salata i kolektiv - za najbolji kostim.

U predstavi igraju: Milica Salata, Milana Ninković, Sara Tomić, David Popadić, Ana Miladinović, Tadija Karanac, Boris Glušac, Anastasija Vanović, Vojislav Elez, Ivana Ćeranić i Anđela Brnjoš.

Početak predstave je u 20 časova. Ulaznice po cijeni od 3 KM možete kupiti na biletarnici Kulturnog centra večeras i na dan predstave, od 18 do 20 časova.

Plakat e.jpg (241 KB)

O predstavi:

O ljubavi su mnogi pisali, zbog nje ratovali, u njeno ime stvarali, dok su neki pokušali da je objasne, drugi da je nauče, razumiju ili da njom ovladaju. Neki su je stavljali na pedijastal najvećeg životnog cilja, a opet za neke je predstavljala neizrecivu patnju i bol.

Ova ili ove ljubavi u našoj inscenaciji teksta Toda Nikoletića „Siromašni Romeo“ pomalo su pomjerene iz zbilje, izokrenute, pa i šašave - farsične, ali prije svega tu su da nas dobro zabave kroz lepezu likova i zanimljivih situacija.

Ljubav je velika uvijek prisutna misao i tema. No, mi se s njom samo malo poigrasmo zahvaljujući ovom tekstu, a vi prosudite da li vam zabavno bješe i da li sebe negdje malo prepoznaste.