Ako vam je hakovan Facebook možete da dobijete 12.500 KM odštete
Policijska uprava Trebinje je zaprimila prijavu da je jednom licu neovlašteno preuzet profil na fejsbuku i imejl-adresa.

Lice je prijavilo da je nakon što je konkurisalo na oglas za radno mjesto, za koje se prijavilo putem linka koristeći svoju imejl-adresu i šifru za fejsbuk profil, nepoznato lice mu je onemogućilo pristup imejl-adresi i fejbuk profilu, čime je nepoznato lice počinilo krivično djelo neovlašteni pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka iz člana 411. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Iz Policijske uprave Trebinje apeluje na sve građane da u onlajn svijetu budu jako obazrivi, da se informišu na koje načine mogu da zaštite svoje lične podatke, kao i da lične podatke kao što je jedinstveni matični broj, broj lične karte, broj svog tekućeg računa nikada ne daju, ni za koje svrhe.

Koji su načini da se građani zaštite u virtuelnom svijetu možete vidjeti na sledećem linku: https://mup.vladars.net/index.php?vijest=vtk