trebinje.jpg (211 KB)

Cijene karata za gradski prevoz u Trebinju neće biti mijenjane i pored značajnog poskupljenja naftnih derivata, istaknuto je nakon sastanka gradonačelnika Mirka Ćurića i njegovih saradnika sa predstavnicima preduzeća koja se bave uslugama javnog prevoza na području našeg grada.

Ćurić je rekao da je dogovoreno da se ne ide u korekcije cijena jer ljudi koji koriste usluge gradskog prevoza uglavnom žive u prigradskim naseljima i većini od njih ovo je jedini način prevoza od kuće do grada.

„Objavićemo i javni poziv kojim će djeca iz višečlanih porodica (sa troje i više djece) koja idu u srednju školu i studenti koji studiraju u Trebinju, a koji su od grada udaljeni minimalno četiri kilometra, imati besplatan gradski prevoz do škole tokom trajanja školske godine. Osnovci već imaju besplatan prevoz koji organizuju škole. Svi ostali detalji biće utvrđeni javnim pozivom“, rekao je Ćurić.

Cijena karte gradskog prevoza u Trebinju iznose od 0,50 do 2,50 KM (Ivanica i Domaševo), u zavisnosti od linije prevoza.