U okviru projekta “Nove perspektive turizma u Trebinju”, koji provodi Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Trebinja, a finansira Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske, direktor “Agencije” Dražen Bošković, danas je u prostorijama “Agencije” potpisao ugovore o dodjeli namjenskih sredstava za preduzetnike i udruženja građana koji se bave djelatnosti starih i umjetničkih zanata i domaće radinosti.
Pravo na dodjelu bespovratnih namjenskih sredstava, po osnovu prethodno raspisanog javnog poziva, ostvarili su samostalni preduzetnici “Art Špaiz” i “Alpresa”, kao i Udruženje žena Vasila.
Predstavnici subjekata kojima su odobrena sredstva istakli su da će im ova sredstva značiti mnogo, u smislu osnaživanja postojećih kapaciteta, širenja proizvodnog asortimana, te da mogu doprinijeti dodatnom angažovanju radne snage. Kroz ovaj projekat, prethodno su organizovane radionice iz oblasti “Razvoj poslovnog modela”, a biće kreirana brošura sa promotivnim i edukativnim sadržajem u svrhu snažnije promocije i popularizacije djelatnosti starih i umjetničkih zanata i domaće radinosti.Trebinje Danas