Nepoznate osobe juče ujutru su u Palama zapalili automobil „audi A6“ vlasništvo idejnog tvorca i vlasnika hotela “Vučko”, sarajevskog biznismena i nekadašnjeg sportskog sekretara FK Željezničar Milomira Cicka Provića, saznaje Srpskainfo.

cicko-automobil.jpgMilomir Cicko Prović rekao je Srni da je uznemiren i zabrinut za svoju i sigurnosti porodice nakon što je u Palama zapaljen njegov automobil.

“Ja i moja porodica smo uznemireni i zabrinuti za sigurnost, a ovo je jedan u nizu slučajeva paljevine automobila koji je zadesio juče i mene. Bavim se privatnim biznisom od 1963. godine i ovako nešto slično nisam doživio”, rekao je Prović.

On se zahvalio na podršci mnogobrojnim, kako je naveo, čestitim i poštenim građana i institucijama, kao i brzoj intervenciji pripadnicima Vatrogasne jedinice i Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Prović je osnivač i vlasnik Apart hotela “Vučko” na Jahorini, predsjednik SUBNOR-a Pale, te dobitnik nagrade opštine za ovu godinu kao najbolji privrednik za dugogodišnji doprinos razvoju turizma.

Automobil je u potpunosti izgorio, dok se požar proširio i na drugi putnički automobil „golf 7“, koji se nalazio u neposrednoj blizini, na kojem su nastala manja oštećenja.

Prović je poznat i po tome što pruža podršku svim pozitivnim idejama koje doprinose razvoju Republike Srpske.