Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je narandžasto upozorenje za pojačan vjetar, na momente s olujnim udarima koji su mogući sutra u Krajini i Hercegovini.


Prema procjenama ovog zavoda pojačan vjetar se može očekivati večeras iza ponoći sutra do 20.00 sati.
Mogući su udari vjetra od 50 do km/h. Meteoalarm izdao je slično upozorenje i to za jug zemlje i zapad, izuzev Bosanske Krajine koja sa ostatkom države ima oznaku žutog alarma.
Vjetar će biti umjeren do jak južnog smjera, a u Hercegovini i u Krajini na momente i sa olujnim udarima, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/sutra će biti promjenljivo i vjetrovito vrijeme sa kišom, uz dnevnu temperaturu do 22 stepena Celzijusova.
Noćas i sutra rano ujutru na sjeveru i zapadu povremeno će padati kiša, koja će se na zapadu zadržati i u prijepodnevnim satima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Na istoku će biti više sunčanih perioda i veoma toplo. Popodne na jugu i jugozapadu očekuje se jača kiša i pljuskovi sa grmljavinom, koji će se polako širiti ka istoku, a krajem dana i ka sjeveru.
Najviše suvog vremena biće na sjeveroistoku, gdje se kiša očekuje tek uveče.

U utorak, 12. septembra, biće oblačno, kišovito i znatno svežije vrijeme. Na istoku malo toplije uz više suvog vremena u prvom dijelu dana, a popodne i u tim predjelima očekuje se zahlađenje uz kišu i pljuskove sa grmljavinom.
Jutarnja temperatura vazduha biće od 10 do 18, a najviša dnevna od samo 15 na zapadu do 25 stepeni Celzijusovih na istoku.

U srijedu, 13. septembra, ujutru će biti oblačno i svježe uz slabu kišu. Tokom prijepodneva kiša prestaje u većini predjela uz postepeno razvedravanje, a samo će na jugu i jugoistoku slaba kiša padati do sredine dana. Popodne i u ovim predjelima biće suvo.
Jutarnja temperatura vazduha biće od sedam do 12, a jugu do 16 stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 21 do 26, u višim predjelima od 15 stepeni Celzijusovih.
U četvrtak, 14. septembra, jutro će biti sjveže i pretežno vedro, u višim predjelima hladno. Oko rijeka i po kotlinama ponegdje magla. Tokom dana biće pretežno sunčano i toplije vrijeme uz postepeno naoblačenje na zapadu krajem dana.
Jutarnja temperatura vazduha biće od pet do 12, na jugu do 15 stepeni, a najviša dnevna temperatura vazduha biće od 25 do 30 stepeni Celzijusovih, u višim predjelima od 20 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha u 14.00: Bjelašnica 11 stepeni Celzijusovih, Čemerno 18, Gacko 20, Mrakovica, Kalinovik i Nevesinje 22, Livno 23, Krupa na Uni 24, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Šipovo, Sokolac i Bugojno 25, Prijedor, Ribnik, Bileća 26, Istočno Sarajevo, Trebinje i Sarajevo 27, Srbac, Srebrenica, Neum 28, Rudo, Foča i Mostar 29, Višegrad, Banjaluka, Zvornik i Tuzla 30, Bijeljina, a Doboj 31 stepen Celzijusov.