Ministar saoraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je danas u Trebinju da će iduće godine biti rekonstruisan magistralni put Trebinje-Ljubinje, navodeći da je vrijednost ovog projekta 12,5 miliona KM.
Trninić je pojasnio da će rekonstrukcija kritičnih dijelova ovog puta biti realizovana u dvije faze.trebinje-trninic.jpg
- Rekonstrukcija će se raditi tamo gdje je neophodno od Trebinja do entitetske granice, gdje bude potrebno gradićemo i tri trake. Prva faza je 6,5 miliona KM i to počinjemo vrlo brzo - istakao je Trninić, koji je sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem razgovarao o projektima koji će biti realizovani na području Hercegovine.
Trninić je naglasio da je mnogo urađeno i kada je riječ o projektu puta Foča-Šćepan Polje.
- Projektna dokumentacija je već urađena, a sada se radi eksproprijacija i sa Evropskom bankom i razvoj za obnovu razgovaramo o obezbjeđivanju oko 70 miliona evra - rekao je Trninić.
On je napomenuo da najveći problem predstavlja nepostojanje sporazuma za izgradnju mosta između BiH i Crne Gore.
- Usaglašen je nacrt sporazuma, ali Savjet ministara u tehničkom mandatu još nije obezbijedio sredstva, to je njihova nadležnost, nekih četiri miliona evra - ističe Trninić.
On je rekao da je put Nevesinje-Berkovići u fazi realizacije, ali još nije završena eksproprijacija.
- U planove će biti uvršten i put Nevesinje-Mostar - dodao je Trninić.
Trninić i Ćurić razgovarali su i o projektu velike obilaznice u Trebinju.
Đurić je rekao da je sve spremno za početak radova puta za Dubrovnik ka Gradu Sunca.
- Izdvojena su sredstva planirana u ovoj i sljedećoj godini, a u narednom periodu očekujemo i nastavak od Grada Sunca prema Mostaru - istakao je Ćurić.