Naredne sedmice u BiH se prognozira veoma toplo vrijeme, sa kraćim periodima oblačnosti, a temperature će se popeti do 37. podioka.


U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 15 i 20, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 30 i 35 stepeni.


U utorak u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim i večernjim satima mogući su pljuskovi i grmljavina u zapadnim, sjevernim i centralnim dijelovima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 15 i 20, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 30 i 35 stepeni, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).


U srijedu, u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 15 i 20, a najviša dnevna temperatura između 30 i 36 stepeni.


U četvrtak u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 15 i 20, a najviša dnevna temperatura vazduha između 31 i 37 stepeni Celzijusa.


NN