Promjenljivo - Foto: RTRS
U Republici Srpskoj će narednih dana biti nestabilno vrijeme, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra ujutru će biti pretežno sunčano i toplo, poslije podne uz umjeren rast oblačnosti.

Na jugozapadu i zapadu poslije podne je moguća grmljavina i pljusak, a uveče na sjeveru uz rijeku Savu, na krajnjem sjeverozapadu i krajnjem sjeveroistoku mogući su kraći pljuskovi.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 15 do 20, na jugu oko 22, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 32 stepena Celzijusova.

U četvrtak, 23. jula, jutro će u većini krajeva biti sunčano, tokom dana doći će do razvoja oblačnosti sa zapada i nestabilnosti, uz mogućnost grmljavine, a ponegdje je moguć i pljusak.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 16 do 21, na jugu oko 23, najviša dnevna od 23 do 28, na jugu do 32 stepena Celzijusova.

U petak, 24. jula, prijepodne će biti promjenljivo oblačno, povremeno sa pljuskovima na sjeverozapadu i centralnom pojasu, a tokom dana nestabilno u većini predjela, uz pljuskove i uslove za grmljavinu.

Na jugu ostaje pretežno suvo i veoma toplo, dok će u visokoj Hercegovini biti uslova za pljuskove i grmljavinu.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 14 do 19, na jugu do 22, a najviša dnevna od 23 do 28, na jugu do 31 stepen Celzijusov.

U subotu, 25. jula, biće oblačno sa kišom u većini krajeva, a jači pljuskovi očekuju se na istoku.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 12 do 17, na jugu oko 19, a najviša dnevna od 22 do 27, na jugu do 31 stepen Celzijusov.