VREMENSKA PROGNOZA Danas djelomično sunčano i uglavnom suho - sutrašnji  Praznik rada obilježit će oblačno i kišovito vrijeme

Danas će se u Srpskoj smjenjivati periodi suvog vremena i periodi sa mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Na istoku će biti promjenjivo, jedino na krajnjem jugu toplo uz malu dnevnu oblačnost, pokazuje analiza Hidrimeteorološkog zavoda RS. Prema večeri će doći do raslojavanja oblačnosti i biće pretežno suvo, osim krajnjeg zapada, Semberije i donjeg Podrinja, gdje još može biti pljuskova.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 25 do 30, na jugu i jugoistoku do 32 stepena.

Sutra će preovladavati promjenjivo vrijeme sa povremenom kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prvo će kiše biti na sjeveru i zapadu, a tokom dana u centralnom pojasu i na istoku, popodne s pljuskovima ponovo na sjeveru. Biće obilnijih padavina. Na jugu promjenjljivo oblačno i pretežno suvo. Temperatura u blagom padu, vjetar slab do umjeren istočni ili promenljiv, predveče lokalno pojačan.

Minimalna temperatura vazduha od 14 do do 19, na jugu do 21stepen. Najviša dnevna temperatura vazduha od 22 do 28, na sjeveroistoku i jugu oko 30 stepeni.

I u nedjelju će preovladavati promjenjivo vrijeme sa povremenom kišom, pljuskovima a biće i grmljavine. Prvo će kiše biti na sjeveru i zapadu, tokom dana u centralnom pojasu i na istoku, kasnije i u ostalim krajevima. Biće obilnijih padavina.

Minimalna temperatura kretaće se od 13 do 18, a na planinama od 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura od 21 do 26, na jugu do 29, a na planinama od 18 stepeni.

U ponedjeljak će preovladavati promjenjljivo vrijeme s povremenom kišom i pljuskovima. Poslijepodne padavine slabe i prestaju, prvo na zapadu i jugu, dok će ih na istoku i sjeveroistoku biti do večeri. Minimalna temperatura od 13 do 19, na planinama od 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 21 do 27, na jugu do 30, a na planinama od 18 stepeni.

U utorak u toku noći moguća slaba kiša na istoku. Ujutru i tokom dana uglavnom sunčano uz malu dnevnu oblačnost. Kasno poslepodne i predveče na istoku i severoistoku razvoj oblaka usloviće kišu i lokalne pljuskove. Dnevne temperature u porastu.

Minimalna temperatura kretaće se od 14 do 20, na planinama od 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 24 do 30, na jugu do 32, a na planinama od 20 stepeni.