Narodna biblioteka Trebinje organizovala je prvi put druženje sa najaktivnijim članovima, koji su na poklon dobili knjigu i besplatno godišnje učlanjenje.


Direktor Narodne biblioteke Milosava Supić Vuković rekla je sinoć da je zadovoljna što su se čitaoci odazvali njihovom pozivu i što su imali priliku da razmijene mišljenja.
"Na ovaj način željeli smo da se zahvalimo našim najvjernijim čitaocima na saradnji i popularizaciji knjige i čitanja. Veoma smo ponosni što knjiga i dalje zauzima važno mjesto u životu naših sugrađana bez obzira na razvoj tehnologije i kompjuterizaciju“, rekla je Vukovićeva i dodala da će biblioteka i ubuduće slijediti želje svojih čitalaca kada je u pitanju nabavka novih i popularnih naslova.


Bibliotekar Jelena Ružić rekla je da su na ovaj način željeli da se upoznaju sa svojim čitaocima i da čuju i njihove sugestije.


"Cilj nam je da naši članovi budu zadovoljni. Zato konstantno nabavljamo nešto novo, a Biblioteka trenutno ima 70.000 naslova", rekla je Ružićeva.

Dugogodišnji član Narodne biblioteke Predrag Jokanović rekao je da je ovo prvi put da su ga pozvali iz Biblioteke i tako na simboličan način ukazali da cijene one koji ih redovno posjećuju.
"Primijetio sam da se u posljednje vrijeme u Biblioteci zaista trude da povećaju fond knjiga", rekao je Jokanović.


LJiljana Kraljević je rekla da je vrlo prijatno iznenađena druženjem koje je organizovano.


"Moji utisci o Biblioteci veoma su pozitivni. Odnos svih zaposlenih prema čitaocima veoma je prijatan. Uz to su susretljivi i ljubazni, što je veoma važno", rekla je Kraljevićeva.


Trebinje Danas

Foto: Rejting