Dineco 1.jpg (166 KB)

Trebinjskoj biblioteci danas je, povodom Međunarodnog darivanja knjiga, firma Dineko iz ovog grada poklonila veći broj novih naslova na radost i zaposlenih i korisnika ove kulturne ustanove.

Direktor Narodne biblioteke Trebinje Milosava Supić – Vuković je istakla da nije prvi put da ova firma koja se bavi izradom namještaja, biblioteci poklanja knjige, podsjećajući da su im prije dva mjeseca uručili nove naslove po želji korisnika.

„Veoma smo zahvalni Dineku što je imao sluha za naše potrebe. Posebno nam je drago što su se sami sjetili nas na Dan darivanja knjiga i obradovali poklonom koga svaka biblioteka priželjkuje“, istakla je Supićeva i napomenula da su ukupno od ove firma dobili stotinjak knjiga.

U biblioteci se nadaju da će primjer Dineka slijediti i ostale firme i preduzeća.

Povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga, trebinjska biblioteka je odlučila da i ona obraduje svoje vjerne i vrijedne mališane, te pokloni nove slikovnice, lektire i didaktički materijal predškolskim ustanovama i školama koje su tokom kampanje „Čitajmo zajedno“ najviše posjećivali biblioteku.

Knjige će biti uručene narednih dana, a sredstva je obezbijedilo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.