„Naša radost“ svečanom akademijom obilježila 110 godina predškolskog vaspitanja u Trebinju (FOTO)

Vrtic 12.jpg (756 KB)

Javna ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Naša radost“ iz Trebinja večeras je u Kulturnom centru svečanom akademijom obilježila značajan jubilej, 110 godina predškolskog vaspitanja u Trebinju.

Direktor „Naše radosti“ Janja Ćapin je rekla da nijedna ustanova u Republici Srpskoj i BiH ne može da se pohvali ovako bogatom tradicijom predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

„Davne 1914. oformljene su dvije predškolske grupe i evo trajemo 110 godina. U proteklom periodu urađeno je mnogo, postali smo prepoznatljivi po svom radu, a slobodno možemo reći da želimo da postanemo lideri u oblasti predškolstva u BiH i okruženju. Za pet godina, koliko sam na poziciji direktora, dječiji vrtić je od 370 djece, 21 odsto obuhvata koji je bio u Trebinju, došao na 600 djece i 35 odsto obuhvata djece predškolskim vaspitanjem, što znači da su roditelji prepoznali naš rad, podigli smo kvalitet usluge, a moja obaveza je bila da obezbijedim što bolje uslove za rad zaposlenih i boravak djece, što smo uz podršku Gradske uprave, gradonačelnika, lokalne zajednice i Ministarstava uspjeli da uradimo“, istakla je Ćapin.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić četitao je jubilej i istakao da će se Gradska uprava potruditi da u budućnosti smanje redove čekanja u vrtiću.

„Zamišljeno je da u narednom periodu trenutne objekte prilagodimo namjeni ili da izgradimo nove u naseljima Tina, Hrupjela, Dražin do, tu postoje potrebe, interesovanja i očekujemo podršku zajednice. Obezbijedićemo sredstva bilo da su to iz budžeta, podrškom nadležnih ministarstava ili donatorska sredstva, što je manje važno, koliko je važno da djeca borave u uslovima koji priliče današnjem vremenu“, rekao je Ćurić.

Srn2024-5-15_2129469_0.jpg (306 KB)

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić rekla je da će Ministarstvo nastaviti da daje podršku u skladu sa svojim sposobnostima i mogućnostima.

„Jubilej od 110 godina nije mala stvar, a posao vaspitača i prosvjetnih radnika je jedan od najodgovornijih na svijetu, jer se u tim kućama, vrtićima i školama formiraju ličnosti. Ustanova 'Naša radost' je, sigurna sam, iznjedrila mnoge doktore, advokate, sportiste i mnoge druge uspješne ljude. Želim im da nastave tim stazama“, dodala je Čabrić.

Pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Republike Srpske Nataša Cvijanović čestitajući jubilej navela je da je ova predškolska ustanova jedna od rijetkih koja baštini ovako dugu tradiciju.

„Javna ustanova 'Naša radost' je dio sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja Republike Srpske i svojim postojanjem daje značajan doprinos tom sistemu. U Srpskoj imamo 129 predškolskih ustanova i 17.500 djece koja pohađa naše vrtiće. Gledajući godišnji program ove ustanove, vidjela sam da se ovdje zaista kvalitetno radi i to pokazuje činjenica da ove godine u 'Našoj radosti' imamo dva dobitnika Svetosavske nagrade“, kazala je Cvijanović.

U programu svečane akademije učestvovao je i Dječiji hor „Bubamarac“ iz Trebinja.

Vrtic 6.jpg (841 KB)

Vrtic 1.jpg (948 KB)

Vrtic.jpg (1.01 MB)

twitter sharing button
email sharing button
messenger sharing button
whatsapp sharing button

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×