U sklopu promotivnih aktivnosti Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koje se, prvenstveno, sprovode sa ciljem upoznavanja učenika završnih razreda srednjih škola sa svim aspektima i prednostima studiranja na ovom fakultetu, nastao je film pod nazivom "Naši studenti o nama".
U filmu učestvuje trinaest studenata Elektrotehničkog fakulteta koji govore o svojim pozitivnim iskustvima vezanim za različite aspekte studiranja na Elektrotehničkom fakultetu, održavanju nastavnog procesa, nastavnom kadru, kao i brojnim pogodnostima, kao što su stručne stipendije iz privrede, stručna praksa i odlasci u inostranstvo na studentske razmjene.
Snimke od kojih je video sačinjen napravili su studenti koristeći mobilne telefone ili digitalne fotoaparate, a film je montirao dr Darko Kovačević, docent na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Film je premijerno predstavljen javnosti 11. 5. 2020. u 11:00, na zvaničnom Youtube kanalu Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.
Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Božidar Popović istakao je da su studenti pokazali da stečeno znanje lako mogu da primijene u praksi, što su pokazali i kroz promotivni film.

“Bitno nam je da naša omladina ostane na prostoru Republike Srpske, BiH, da upišu jedan od fakulteta na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu ili Univerziteta u Banja Luci. Na Elektrotehničkom fakultetu im nudimo studije na tri studijska programa: Automatika i elektronika, Elektroenergetika i Računarstvo i informatika. Takođe studenti imaju brojne mogućnosti pri izboru stipendija jer smo potpisali veliki broj sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji sa privrednim subjektima, lokalnim zajednicima, republičkim institucijama, gdje naši studenti mogu da dobiju stipendije, te da po okončanju studija dobijaju posao u privredi”, istakao je Popović.

Popović je napomenuo da Fakultet ove godine očekuje da bude upisano oko 120 studenata, a upis bi, najvjerovatnije, trebalo da bude u prvoj sedmici jula, mada se još čeka na zvaničnu odluku resornog ministarstva.

“Više o pripremnoj nastavi za prijemni ispit zainteresovani mogu da pronađu na zvaničnoj stranici Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu”, rekao je Popović. https://www.etf.ues.rs.ba/prijemni_ispit_materijali.php

On je naglasio i da fakultet ima više od 80 odsto vlastitog kadra, te da su bez problema prešli na onlajn izvođenje nastave u ovim vanrednim okolnostima.

“Zadovoljni su i studenti, ali i nastavno osoblje”, rekao je dekan Božidar Popović.