Udruženje djece poginulih boraca „Nasljeđe“ se povodom 23 godine od smrti najmlađeg pripadnika Trebinjske brigade Vojske RS Aleksandra Masleše oglasilo saopštenjem za javnost u kojem se navodi da su mladi heroji poput Masleše upisani u vječnost, žrtvujući život za rodnu grudu, ali da narod zaboravlja svoje junake.


„Narod zaboravi svoju borbu, heroje, junake, istinu i sve za što su se borili. Zaboraviše djecu svoju učiti, nasljeđe čuvati. U tom zaboravu se podijeliše i jedni na druge okrenuše… Mi, djeca onih koji poginuše, za otadžbinu i budućnost svih nas, ne smijemo i nećemo zaboraviti. Uvijek glasno ćemo zboriti i našu djecu učiti. Ko su im bili djedovi, za šta su se borili i poginuli, i kako je narod bio kao jedan dok se stvarala Srpska. Gradićemo je svojim djelima i učiniti da bude najbolja. Učićemo ih da je i oni grade, da čuvaju krvlju stečen mir, da ne mrze, već da vole, ali nikad da ne zaborave“, navode iz Udruženja „Nasljeđe“.
Poručuju da zaborav neće donijeti dobro nikome, već zlo i podjele.
„Budemo li zaboravili svoju istoriju i junake, zaboravićemo sami sebe“, ističu iz Udruženja „Nasljeđe“, uz poziv na sjećanje na mlade junake Aleksandra Maslešu, Radomira Ćurtovića, Jova Bašića, Spomenka Gostića, Igora Kisića i sve poginule borce Vojske i MUP-a RS.
Radio Trebinje