Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da će nastava za osnovce i srednjoškolce, najvjerovatnije, trajati do sredine juna, a da će u roku od desetak dana biti definisana uputstva o ocjenjivanju učenika koji nastavu prate na daljinu.
Natalija Trivić  (Foto:twitercom.vlada srpske) - Foto: RTRS
- Naša obaveza je da precizno definišemo ocjenjivanje učenika i eventualno polaganje razrednog ispita. Odluke ćemo donositi u interesu učenika. Veoma je važno da svi završe ovu školsku godinu i da nova školska godina počne u septembru - objasnila je Trivićeva.

Ona je podsjetila na donesene uredbe sa zakonskom snagom kojima je propisano da se ocjena može zaključiti i na osnovu praćenja, ocjenjivanja i vrednovanja učenika prilikom izvođenja nastave na daljinu, te da ministar može da odluči o polaganju razrednog ispita za učenike koji su pohađali nastavu na daljinu.

- Uputstva o praćenju, vrednovanju i ocjenjivanju učenika prilikom izvođenja nastave na daljinu u osnovnom i srednjem obrazovanju donijećemo u roku od desetak dana na prijedlog Republičkog pedagoškog zavoda čiji stručni timovi već rade na definisanju ovih pitanja - rekla je Trivićeva za portal Mondo.

Ona je ocijenila da Srpska ima odlične nastavnike koji su savladali brojne izazove da bi na što bolji i prijemčiviji način predstavili nastavne sadržaje učenicima.